Project 600

Project 600 is specifiek gericht op medewerkers afkomstig uit sectoren van het Paritair Comité voor gezondheidsinstellingen en -diensten die hun professionele carrière willen heroriënteren.

Het initiatief voor de opleiding van verpleegkundigen is in het leven geroepen om het tekort aan verpleegkundig personeel in het domein van het Paritair Comité 330 te verminderen.

Dit educatieve project (project 600) is specifiek gericht op medewerkers afkomstig uit sectoren van het Paritair Comité voor gezondheidsinstellingen en -diensten (zie ‘Betrokken sectoren’) die hun professionele carrière willen heroriënteren door te opteren voor een opleiding tot verpleegkundige bachelor (A1) of HBO5 (A2).

Het biedt werknemers een buitengewone kans om tot wel 3 jaar lang de HBO5-opleiding en maximaal 4 jaar de Bacheloropleiding te volgen zonder inkomensverlies.

De start van het project vindt eenmaal per jaar plaats, waarbij de opleiding voor deelnemers in september begint. Hoewel er scholen zijn die een opleiding in februari aanbieden, is dit niet van toepassing binnen het kader van dit project.

Dit programma heeft al honderden werknemers geholpen hun dromen waar te maken, die anders moeilijk te verwezenlijken zouden zijn vanwege arbeidsomstandigheden, inkomensverlies of familieomstandigheden.

De inschrijvingsperiode voor het schooljaar 2023-2024 is afgelopen.

VSOA-LRB, dat is persoonlijk (juridisch) adviessamen sterkuw rechten kennensamenwerken

Stakingen en acties

 • 5 Oktober 2023 – VSOA-LRB Regio Vlaanderen Solidair!

  De wet-Van Quickenborne is een ernstige bedreiging voor het stakingsrecht, het recht op vrije meningsuiting en dus ook o ...

 • Staking 22 mei en 13 juni 2023

  Betoging Brussel: Inschrijven Gent, 12 mei 2023 Aan Premier Alexander De Croo,Minister van Sociale Zaken en Volksgezond ...

Lid worden?

Hebben we jou al overtuigd om lid te worden van VSOA? Klik dan op de knop hieronder om je in te schrijven.

Als lid bij VSOA-LRB kan je makkelijk kortingen krijgen bij verschillende winkels & sites

Uit de arena

Bekijk de resultaten van onze acties

 • † 13/02/2024 – Afscheid van Serge Meeuws

  Belangrijk is niet de weg die je gaat maar het spoor dat je achter laat   … Je week niet voor het risico ging gevaar ...

 • 15/01/2024 – Grondwettelijk Hof zal oordelen over het ontslagdecreet

  Het gemeenschappelijk vakbondsfront trekt naar het Grondwettelijk Hof tegen het ontslagdecreet voor lokale besturen*. ...

Vergoeding / premie

Vraag online je vergoeding of één van onze premies aan via het formulier.